Cerec3D

Voor het vervaardigen van porseleinen restauraties maken wij gebruik van CAD-CAM technieken.
Met behulp van deze techniek is het mogelijk solitaire kronen, porseleinen inlays en facings in slechts één zitting te maken en te plaatsen, zodat u niet twee keer hoeft te komen.

Voor Patiënten:

Waarom patiënten kiezen voor CEREC

CEREC geproduceerd door Sirona Dental Systems is het enige systeem in de wereld voor de vervaardiging van keramische restauraties in slechts één consult. 

Met CEREC in de handen van de behandelende tandarts, kan er in één behandeling een definitieve porseleinen kroon, inlay, onlay of veneer gemaakt worden. De voordelen voor de patiënt zijn minder afspraken, minder verdovin en geen noodvoorzieningen die een aantal weken moeten blijven zitten.

          

Dus daarom kiezen duizenden patiënten wereldwijd voor de CEREC techniek voor het behoud van de tanden!

De beste tandheelkundige materialen

Een CEREC tandvervanging is niet alleen gemakkelijk, maar ook gezonder. Vroeger hadden tandartsen alleen bij het restaureren van tanden en kiezen de keus uit slechts amalgaam, goud en andere metalen. Met CEREC kan de tandarts de tanden en kiezen weer herstellen in de originele kleur en vorm met behoud van de tandheelkundige structuur.

Dit betekend dat door koud en warm eten en drinken de restauratie bijna evenveel uitzet en krimpt als de eigen tanden en kiezen. Daardoor komt en geen spanning op de tanden en kiezen en is de bruekkans een stuk kleiner. Ook worden de gebruikte materialen chemisch aan de tanden en kiezen bevestigd, dus er kan zoveel mogelijk gezond materiaal bespaard worden en hoeft niet een volledige tand of kies weggeslepen te worden en zorgt de restauratie voor extra sterkte.

Voor verdere  informatie over deze methode verwijzen wij u naar de website van de fabrikant, http://www.cereconline.com/ecomaXL/index.php?site=CEREC_PatientInfo